2007-11-19

druk, druk, druk

Wel, wel, het was weer een helse week, maar eentje om tevreden op terug te kijken. Woensdag was er het debat Sabam vs. Creative Commons. De opkomst was verrassend groot (60 man), de organisatie vlot, en er werd op een zeer beschaafde manier gedebatteerd, geen stellingenoorlog dus - wat velen hadden verwacht - maar een debat met een positieve boodschap. Hopelijk volgt er nog een kort verslag hier.
Donderdag heb ik de innemende, begeesterde, vriendelijke Marco Raaphorst nog een kleine rondleiding gegeven in Leuven, en Jan Lagrain heeft de man nog eens een mikrofoon onder z'n neus gestoken voor een kort auditief verslagje dat een van dees ook zal volgen in Netwaves.
Ik wil iedereen nog eens bedanken voor de positieve bijdrage in een van de zeldzame debatten die er in Vlaanderen zijn geweest: Marco Raaphorst, Akwalek, Jasper Verdin, Dirk Vervenne en tenslotte Jan Lagrain die voor de eerste keer een dabat modereerde, en dat op een treffelijke manier heeft gedaan (da's hard werken, hoor!). Ook Animo bedankt voor de goede ontvangst en organisatie. Ah, en de muziek na het debat (tijdens het gratis vat) was ook goed, werd door verscheidene personen opgemerkt ...

Marco ga ik nog eens ontmoeten op een auteursrechtendebat, georganiseerd door het Masereelfonds op zaterdag 15 dec. "Studiedag auteursrechten" (zie onderaan).

Donderdagavond was er dan nog de Scorpiofuif, waar wat te weinig Scorpio-volk rondliep :-( allee, naar m'n goesting toch ...
En zaterdagavond was er nog de eerste avondlijke platenbeurs, georganiseerd door de Poekke (Les musiques d�pass�es). De conclusie was dat de beurs zeker voor herhaling vatbaar is, door de meevallende opkomst en verkoop, en de leuke formule ('s avonds in een kaffee, gevolgd door een fuif).