2010-01-07

parlementslid protesteert tegen Sabam

Vlaams parlementslid Jurgen Verstrepen (LDD) is een protestactie tegen Sabam gestart ivm. muziek op de werkvloer. Dat staat te lezen op de website van Zdnet. Wat me telkens opvalt bij dit soort discussies/acties, is dat er met geen woord wordt gerept over de alternatieven, mn. Sabamvrije muziek. Ik weet dat het vermoeiend is je te verdiepen in dit fenomeen, omdat het nog ongeordend is en geen airplay, noch aandacht en exposure krijgt, maar als we al eens beginnen met te vermelden dat dit bestaat, staan we toch weer 1 meter verder. Dus, beste lezer, luisteraar van netwaves, gebruik meer en meer het begrip 'vrije muziek' als er dit soort Sabam-discussies in je omgeving rondzwerven.
Recent stond er in de Test-aankoop ook een artikel over "Muziek downloaden" en hier ook oorverdovende stilte over het alternatief van Sabamvrije muziek. Het is alsof men in een artikel over computers enkel over Microsoft en Apple spreekt, en niet over Linux.
Ik heb beide instanties gemaild met de vemelding van het bestaan van alternatieven, met als groot voorbeeld Jamendo, dat in 2009 door Cnet werd uitgeroepen tot 1 van de 10 beste muzieksites op het internet.

foto: much ado about nothing: cc:by-nc-nd