2011-04-01

sabam neemt wat gas terug bij truckersheffing

update: dingen lijken niet wat ze zijn, mn. elk bericht ivm. Sabam komt over als een aprilgrap, maar soms is het een echte aprilgrap; zo ook het bericht hieronder dat voor de helft waar is (akkoord met TLV), maar voor een deel ook verzonnen, nl. dat van die vierkante meter (met dank aan Basta!) en dat van die dove truckers.
Hope you enjoyed it!photo by ParaScubaSailor - cc:by-nc-sa
link: https://www.flickr.com/photos/parascubasailor/23434282/


Vorige week was er enige�commotie�nadat Sabam bekend maakte dat transportbedrijven ook voor hun vrachtwagens een muziekheffing moesten betalen. Volgens Sabam is een vrachtwagen het verlengde van de 'werkvloer', en een bedrijf met meer dan 9 werknemers moet voor muziek betalen op de werkvloer.

Na gesprekken tussen Sabam en�TLV is er een akkoord. In dit akkoord wordt bepaald dat�een vrachtwagen wordt gelijk gesteld aan een fulltime werknemer, en mag afgetrokken worden van het aantal werknemers, zodat de regel pas telt voor bedrijven vanaf 10 ipv. 9 werknemers. Verder werd er ook bekomen dat vrachtwagens waarvan de oppervlakte van de stuurcabine kleiner dan 1 vierkante meter bedraagt, vrijgesteld worden van deze heffing.
Ook werd in samenspraak met de Federatie van Vlaamse DovenOrganisaties (FEVLADO) bekomen dat dove vrachtwagenchauffeurs evenmin vallen onder deze regeling.

links
sabam perstekst: https://www.sabam.be/website/data/Press_Releases/Transport_NL.pdf
TLV: https://www.transportenlogistiekvlaanderen.be/>
FEVLADO: https://www.fevlado.be/