2008-05-12

benefietacties Radio Scorpio

Radio Scorpio 106 FM, 's lands oudste vrije radio, lanceert in de maanden mei en juni een grootscheepse benefietactie. De bedoeling is om de alternatieve zender, die uitsluitend op vrijwilligers werkt en geen inkomsten haalt uit reclame, een structurele financi�le injectie te geven. Twee verhuizingen in de recente geschiedenis van Scorpio zorgden immers voor een zware financi�le aderlating.

Ondertussen heeft Radio Scorpio wel een vaste stek gevonden in de gebouwen van het Leuvense kunstencentrum Stuk. De vzw acht de tijd rijp om de last uit het verleden definitief af te schudden, zodat ze de nodige investeringen kan doen om aan nieuwe behoeften van haar luisteraars te voldoen. Een prioritair project is internetradio; de vraag om Scorpio te ontvangen strekt zich immers ver buiten de Leuvense regio uit.

Verschillende evenementen worden georganiseerd om geld in het laatje te brengen. Scorpio draait in de eerste plaats om (alternatieve) muziek, wat zich uit in verschillende fuiven en benefietoptredens ten voordele van Scorpio. Blikvanger hierbij, naast de lokale bands, is het Zweedse Scraps of Tape, dat een exclusief Belgisch concert geeft ten voordele van Scorpio. En ook het Scorpio-labo in het kunstencentrum Stuk is als onderdeel van het Stuk-eindfeest een absolute aanrader.

Maar er is meer. Op de symbolische datum 10/6 zijn alle sympathisanten van de welbekende frequentie 106 FM welkom op het Scorpio-buffet in restaurant Rossi in Leuven, waarvan de opbrengst integraal naar Scorpio gaat. Op de Scorpio-veiling worden verschillende objecten ten voordele van Scorpio te koop aangeboden op ebay. Onder meer Rudy Trouv� en striptekenaars Kim Duchateau en Bart Schoofs leveren elk een origineel werk. Opmerkelijk is ook dat de zender een aantal uren radio veilt: de vier hoogste bieders zullen in de maand juni elk een uur naar believen radio kunnen maken op 106 FM. En tot slot houdt Radio Scorpio een eigenzinnige Scorpio-tombola; de prijsuitreiking is voorzien op het Scorpio-labo.

Wie Scorpio zonder meer financieel wil steunen kan een overschrijving doen op
001-0793790-18 met vermelding 'Benefiet'. Vanaf dertig euro krijgen de schenkers een fiscaal attest; gulle schenkers krijgen vanaf honderd euro een Scorpio-T-shirt cadeau.

Het volledige programma vindt u onderaan. Meer informatie op www.radioscorpio.com.

Radio Scorpio in een notendop

Radio Scorpio is de oudste vrije radio van Belgi�, en een van de weinige 100% reclamevrije zenders in de ether. Waar het gros van de radiozenders de grootste gemene deler wil aanspreken, gaat Scorpio inhoudelijk voor een aanvullende programmering; daarmee biedt de zender een forum aan (dikwijls vernieuwende) muziek die elders geen kans krijgt. Scorpio is nog steeds een begrip in het radiolandschap: heel wat bekende mediafiguren leerden er het vak, en de zender duikt regelmatig als enige lokale radiostation op in Humo's Pop Poll-uitslagen. Zijn vijfentwintigste verjaardag vulde een afgeladen Silo in Leuven en haalde de nationale media. In 2009 bestaat de zender 30 jaar.

Programma

Zondag 11 mei:
Scorpio-Gitaargestoord
Gitaarfuif
Club Der Machine, Naamsestraat 34, Leuven

Maandag 19 mei:
Benefietoptredens
Dick Black, Homer en Scraps of Tape
Club Der Machine, Naamsestraat 34, Leuven

Donderdag 22 mei:
Scorpio-labo
Soon, Aschka en The Sedan Vault
Labozaal, Stuk, Naamsestraat 96, Leuven

Dinsdag 10 juni:
Scorpio-buffet
Italiaans buffet incl.glas wijn, met Scorpio-muziek
Restaurant Rossi (Slow Food), Standonckstraat 2, Leuven

Zaterdag 14 juni:
Captain Jamaica to the Rescue
Reggae-fuif
Club Der Machine, Naamsestraat 34, Leuven

12 tot 22 mei:
Scorpio-tombola
Uitreiking op het Scorpio-labo

5 mei tot 15 juni (zes weken):
Scorpio-veiling


Links

Radio Scorpio
benefiet - veiling eBay
My Space
der Machine
Stuk
Scraps of Tape