2007-03-25

[nwsl003] Netwaves live v.0.3: verslag

Klik op de foto voor een fotoverslag.
De derde episode elektronika voldeed weer aan alle verwachtingen. Zelfs de grote baas van electrobel, Zark kwam een kijkje nemen naar de keur van artiesten die uit deze community zorgvuldig uitgekozen worden door Akwalek (aka Green Things).
Akwalek begon de avond met zijn knappe evenwichtsoefening tussen verwrongen melodie�n en gebroken ritmes. Deze muziek verdient een later tijdstip. Je begrijpt wat ik bedoel als je naar de einddag van het Stuk komt op 24 mei, waar Akwalek nog eens live speelt in de Scorpio-zaal rond 01:00 's nachts.
Strekie speelde een thuismatch met z'n mooie melancholische emotronics ala DoF. Soms klonk het een beetje braaf, maar Strekie verzekerde ons dat dit een tussenfase is naar een stevigere set in de toekomst.
Icteder verraste het publiek met een zeer stevige intro, die halverwege spijtig genoeg een beetje verzandde in een twijfelende set. Maar naar het einde toe vond Icteder de pedalen terug en gaf een stevige outro. Namen zoals Autechre en Aphex Twin vielen bij de kenners, en dat zijn absoluut geen scheldwoorden ;-)
Kyran begon z'n set met ironische knipogen naar R&B en aanverwanten om langzaam over te gaan naar een meer ritmische act, om later uit te monden in een zeer stevig beatfestijn. Het publiek was toen al serieus aan 't meeswingen.

En dit zijn een paar foto's die Zark van electrobel heeft gemaakt.

Versie 0.4 komt eraan op 30 april, same place, same time. Hou ook 25 mei vrij.
Maandag 26 maart komt er een audio verslag in Netwaves @ Radio Scorpio (106 FM Leuven en omstreek). Dinsdag staat dit verslag op het moederschip. Het hele gebeuren is gefilmd met een chatcameraatje. De hele film wordt in een gecomprimeerde versie op archive.org gezet, en er wordt een YouTube versie gemaakt.


Netwaves live dankt de muzikanten, de mensen van het Depot en die van Netwaves (radio). Ook nog een hoera voor electrobel.