2010-01-14

Les Baudouins Morts

Eindelijk de eerste Creative Commons release van een Belgische rock-band, toch bij mijn weten. (*) Het komt van de Leuvense band "Les Baudouins Morts", waarmee Leuven met haar 3 netlabels en deze release het epicentrum wordt van de vrije muziek in Belgi�.
De release is een soort "The best of ..." vol met anarcho-punk-folk doorspekt met snedige, satirische, pornografische, bijtende teksten. Dank zij netlabelism kan ik deze underground band voor de eerste keer beluisteren, en dikwijls was ik verrast door de spitsvondige teksten. De muziek is niet mijn kop koffie, maar �ava, 't is funpunk.
De release is uitgekomen bij WM Recordings, bij de insiders ook bekend van de Maastrichtse geschifte D'r Sjaak.

Amusement met dikke vette politieke ballen!

(*) Ondertussen heeft men er mij op gewezen dat er al een eerdere rock-release uit is onder CC, nl. de Gentse postrock groep Transit met Harmattan op het Engelse Lost Children. Laat ons dus zeggen dat de 'Le Disque d'Or des Baudouins Morts' de eerste historische rerelease is onder een CC licentie, een heruitgave van een release uit het pre-CC tijdperk.Download "Le Disque d'Or des Baudouins Morts" of luister naar "Geen Socialisme Zonder Bier".

: meer info bij Malcolm Nix :